Zájezd třídy 4.B do Prahy

Dne 5. září jsme se vydali na třídenní výlet do Prahy, který jsme pečlivě naplánovali už na konci 3. ročníku. Vlakem jsme se brzy ráno společností RegioJet dopravili na hlavní nádraží v Praze, odkud jsme se metrem přesunuli na Smíchov. Zde jsme se ubytovali v nově rekonstruovaných apartmánech Anděl.

A poté už následovaly aktivity výukové i relaxační.

  • Prohlídka historického jádra Prahy zahrnovala krom známých dominant také Josefov – bývalé Židovské město, rodný dům Franze Kafky, Lennonovu zeď jako vzpomínku na události nedávno minulé, Pražské Jezulátko v kostele Panny Marie Vítězné či pravoslavný kostel Cyrila a Metoděje, místo, kde našli dočasný úkryt parašutisté, kteří v roce 1942 spáchali atentát na zastupujícího říšského protektora R. Heydricha.
  • Nesmírně zajímavé bylo /i po několika bezpečnostních kontrolách/ jednání poslanců v Poslanecké sněmovně, rovněž i návštěva Pražského hradu.
  • Odpočinková pak byla návštěva muzea voskových figurín Grévin, obchůdek s výrobou čokolády i obrovský, byť komerční, dům hraček Hamleys, stejně tak i projížďka na šlapadlech po Vltavě. Rovněž zábavná i velmi poučná byla procházka pražskou ZOO. Pavilony goril i tuleňů nás uchvátily, popisek u ohrady stáda koně Převalského nás zase informoval, že několik kusů tohoto dobytka už bylo letecky dopraveno do Mongolska, země původu. Čímž se snad zabrání jeho vyhynutí.
  • Kvalitní představení Sluha dvou pánů s Miroslavem Donutilem v hlavní roli nám ale ve Stavovském divadle znepříjemnily teplo sálající reflektory, úděsné horko, místy špatná slyšitelnost i chabá viditelnost na jeviště. Ponaučení….nekupovat lístky na galerii II :((

Zájezd se vydařil, počasí nám přálo. Už jen vzpomínáme. 🙂

Třída 4.B

Fotogalerie