Beseda s Radkem Malým (05. 10. 2016)

5. 10. 2016 se studenti 3. B, 4. A společně s paní profesorkou B. Grebíkovou v odpoledních hodinách zúčastnili v Knihovně města Ostravy na Vietnamské ulici moderované besedy s Mgr. Radkem Malým.

Pan R. Malý je básníkem, překladatelem, dramatikem a autorem knížek pro děti. Žije v Olomouci, kde vyučuje českou literaturu na vysoké škole a současně překládá poezii z němčiny. Je autorem básnických sbírek: Lunovis, Vraní zpěvy, Větrní, Malá tma a Listonoš vítr. Spolupracoval na tvorbě Slabikáře (2004) a řady učebnic ČJ a literatury pro první stupeň základních škol. Mimo jiné napsal pro děti příběh František z kaštanu, Anežka ze slunečnic a knížku básniček Kam až smí smích – obě byly nominovány na Zlatou stuhu a druhá z nich se stala nejkrásnější dětskou knihou

Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě. Dále získal cenu Magnesia Litera (2006, 2012) a Cenu Jiřího Ortena (2003).

Besedu vedla a moderovala Mgr. Irena Šťastná, která také píše poezii a prózu. Několikrát byla nominována na ceny Magnesia Litera a Drážďanskou cenu lyriky. Mezi její tvorbu patří např. básnické sbírky Žvýkání jader a Živorodky.
Beseda se všem přítomným líbila, bylo to pro ně velmi příjemně strávené odpoledne. Závěrem bychom chtěli panu Malému pogratulovat k dalšímu získání ceny Magnesia Litera v letošním roce.

Mário Tomica

Beseda s Radkem Malým (05. 10. 2016)

Fotogalerie