Student naší školy se účastnil stáže v českém Microsoftu

Microsoft Studentské Trenérské Centrum je prestižní dvouletý program pro nadané studenty v IT a Business sféře. Dává jim možnost získat spoustu užitečných zkušeností do života, potkat skvělé lidi a odstartovat firemní kariéru. Zahrnuje v prvním roce přípravy na celosvětovou certifikaci Microsoft Office Specialist ve formě webinářích na Skype for Business (SfB) a v druhém roce pokročilou IT pro, design a programming výuku, také ve formě webinářích přes SfB. Nakonec studenti dostávají po dobu studia plnou verzi Office 365 v nejvyšší business verzi ProPlus která čítá 20 aplikací a nástrojů Office.

Student naší školy se účastnil stáže v českém Microsoftu

Jakub Rucký z 2.C je mimo svoji účast v Parlamentu dětí a mládeže města Ostravy také vůbec prvním členem za Ostravu v Microsoft STC. Zajímá se aktivně o další možnosti vzdělávání v IT a business sféře. Díky tomu a svým znalostem byl postupně minulý rok na podzim vybrán na krajském kole v KVIC v Novém Jičíně a v celostátním finále, jež proběhlo 20. 12.2016 v sídle společnosti Microsoft Česká Republika.

Do tohoto prestižního programu se z celkových 450 uchazečů dostalo pouze 35 nejlepších studentů z celé ČR. Mezi nimi jsou ajťáci, programátoři, video makeři, fotografové, grafici, nebo taky kluk co dělal reklamu s Jágrem.

Jakub byl celkem 3 týdny na stážích a Microsoft Roadshow. Nejdříve byl v sídle společnosti Microsoft v Praze 4, kde měl možnost interně nahlédnout do chodu nadnárodní firmy a naučit se spoustu nových věcí, jak to tak chodí v IT Business firmě. Dále již probíhaly celorepublikové Demodays v Brně 20.4., Praze 25.4. a nakonec Opavě 26.4. Více info o roadshow na www.aka.ms/dd2017

Jakub Rucký z 2.C