Poznávací zájezd Velká Británie 23. – 27.6.2017

Konečně nastal den odjezdu a my jsme vyrazili na poznávací zájezd do Velké Británie. Někteří s obavami, co je čeká nejen v rodinách, ale také ve světové metropoli Londýně, jiní plni očekávání, jaké zážitky pro ně velkoměsto přichystá.

Sraz byl v pátek 23.6.2017 v 10.00 u školy. Přijel pro nás dvoupodlažní autobus, neboť nás bylo celkem 66. Před námi byla dlouhá (pro někoho nekonečná) dvaceti čtyřhodinová cesta do Londýna. Letos jsme zvolili cestu pod kanálem La Manche Eurotunnelem. Do Londýna jsme dorazili v sobotu ráno a hned nás čekala zatěžkávací zkouška přesunu naší velké skupiny metrem do centra, který jsme zdárně zvládli a vydali se pěšky po památkách Londýna – Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey,Downing Street, Horse Guards Parade, Trafalgar Square, Buckingham Palace (sídlo královny Alžběty a místo, kde se koná střídání stráží), Piccadilly Circus. Někteří z nás již byli unaveni a další památky vyměnili za nakupování na Oxford Street, jiní pokračovali do Natural History Museum a dále prohlubovali své znalosti historie. Večer jsme se přesunuli do rodin, kde nás čekal zasloužený spánek a načerpání sil do dalšího dne.

V neděli jsme se probudili do mírně zamračeného rána a autobusem vyrazili na prohlídku neolitické památky STONEHENGE a historického města SALISBURY s návštěvou katedrály, kde je uložena Magna Charta. Večer opět přesun k našim anglickým rodinám.

V pondělí ráno rychle všechno sbalit a vyrazit na další krásná místa jižní Anglie. Začali jsme prohlídkou historického areálu 1066 BATTLE OF HASTINGS, ABBEY AND BATTLEFIELD. Kromě londýnského metra jsme se také svezli anglickým vlakem, kterým jsme se přesunuli do malebného přímořského městečka HASTINGS. Počasí nám přálo. Svítilo sluníčko, bylo teplo, takže málokdo odolal vyzkoušet vodu English Channel. Čekaly nás poslední nákupy, rychle utratit poslední libry a připravit se na zpáteční cestu do České republiky.

Cesta domů nám ubíhala docela rychle a již v sedm hodin večer jsme u školy vystupovali z autobusu.

Doufáme, že poznávací zájezd splnil očekávání našich studentů a rozšířil jejich obzory.

Mgr. Karolína Kofránková
Mgr. Veronika Šindlářová

Fotogalerie