Výstava fotografií Jaroslava Ožany

Druhé pololetí druhého ročníku patří v hodinách ICT grafice a fotografování. Jak pracovat s fotoaparátem, upravit fotografie v editoru nebo obrázky rozpohybovat animací se teprve učíme. Příležitost setkat se s prací profesionála jsme si ale nemohli nechat ujít. I proto jsme se se studenty 2. B vypravili do Knihovny města Ostravy na Vietnamské ulici na výstavu dokumentárních fotografií Jaroslava Ožany, renomovaného fotografa ČTK. Jednalo se o sérii snímků pořízených v průběhu minulého roku při nejrůznějších příležitostech. Nejvíce jsme se těšili na módní přehlídku, kde v roli modelek vystupovaly české tenistky. I ostatní snímky ze sportovních, kulturních či jiných akcí byly krásné. Téměř vždy obsahovaly i nějaký nečekaný prvek, který celou atmosféru snímku dokonale dokreslil.

Prostředí knihovny nás zcela pohltilo a část návštěvy jsme strávili besedou nad oblíbenými knihami. Knížky šly z ruky do ruky, povídali jsme si o příbězích a oblíbených žánrech či postavách. Zpět do školy se kromě naší skupinky nesla i pořádná hromádka knih, které jsme si půjčili. Následující víkend bude u mnohých z nás patřit knihám a už se na to těšíme.

Výprava za uměním fotografie i literatury byla příjemným zpestřením předvíkendového dne a opravdu jsme si ji užili. Knihovně Vietnamská patří za podobné akce veliký dík!

2.B a Liběna Krchňáková

Fotogalerie