Výlet na Solárku

V úterý 26.6. 2018 se studenti 1.C s doprovodem (Mgr.Kondeková a Mgr.Kubáčková) zúčastnili školního výletu na Solárku.

V 7 hodin jsme měli sraz na svinovském nádraží, po prezenci jsme zakoupili vlakové jízdenky se značnou slevou. První dvě vlakové zastávky směřovaly do Kunčic. Tam jsme přestoupili na další vlak – směr Frýdlant nad Ostravicí. Počasí nám z velké části dne přálo, bylo slunečno.
Výšlap proběhl úspěšně, na Solárce jsme využili drobného občerstvení, poté jsme se vydali ještě asi na kilometrovou cestu na tzv. Sedlo. Nezanedbatelnou částí výletu byly i houpačky, které se nám velmi líbily.

Při cestě zpět začalo trošku pršet.

Mírně promoklí jsme se dostali k vlaku, část studentů jela do Svinova s Mgr. Kubáčkovou, zbytek pokračoval na Hl. nádraží Ostrava s Mgr.Kondekovou.

Pokud se chcete dozvědět něco bližšího o Solárce, čtěte dál.

Jedná se o známou a turisticky oblíbenou lokalitu na křížení žluté, zelené a modré turistické trase. Nachází se na jižním úbočí menšího z vrcholků masívu Ondřejník a to na Solárce ( 889 m.n.m.). V místě je turistická chata Ondřejník, kaplička a vyhořelé torzo chaty Solárka. Před turistickou chatou Ondřejník je sezonní venkovní posezení, občerstvení a nevelké dětské hřiště. Od Kapličky je k rásný výhled na dole se rozkládající Frýdlant a za ním se zvedající vrcholky Beskyd.V zimním období je v provozu lyžaršký vlek s možností večerního lyžování na severovýchodn& iacute;m svahu a udržovaná běžecká stopa. Do těchto míst se můžeme po turistických trasách vydat z Frýdlantu nad Ostravicí, z Čeladné či z Kunčic pod Ondřejníkem.

Studenti 1.C