Z učitele studentem

Není špatné zase jednou usednout do školních lavic… V létě se mi naskytla skvělá příležitost – oprášit svou znalost angličtiny na dvoutýdenním kurzu na Maltě. Jednalo se o projekt Travel & Talk, který umožňuje vyučujícím odborných předmětů vycestovat do zahraničí a zdokonalit si tam svou angličtinu.

Každý všední den mne čekaly 4 hodiny anglického jazyka s rodilým mluvčím ve společnosti Italů, Němců, Poláků a různých jiných národností, kteří na tom byli podobně jako já – potřebovali se hlavně rozmluvit. Po výuce pak bylo osobní volno, které jsem využívala k výletům po krásném ostrově nebo k relaxaci na pláži. Mimo to jsem byla ubytována v maltské rodině, kde jsem měla další příležitost k procvičení anglického jazyka. Na dva týdny se tak angličtina stala mým hlavním dorozumívacím prostředkem.

Co říci závěrem? Byla to skvělá zkušenost, kterou bych vřele doporučila všem, kteří se učí nebo učili angličtinu. Fungovat v prostředí, které vás donutí mluvit anglicky prakticky po celý den, je opravdu k nezaplacení a z hlediska rozmluvení to nejlepší, co pro svou angličtinu můžete udělat.

Ing. Barbara Barošová

Fotogalerie