Lyžařský výcvik Oa Ostrava – Poruba Velká Rača 24. – 28. 2. 2020

Lyžařský kurz Oa Poruba se uskutečnil, jako každoročně, v areálu SKI Paradise Velká Rača na Slovensku. Ubytováni jsme byli na horské chatě Tadeáš, která se nachází kousek od horní stanice lanovky Dedovka.

V pondělí nás přivítala polojasná obloha, teplota nad nulou a mírný vítr. V následujících dnech již sluníčko nesvítilo, bylo zamračeno a v pátek nás čekala také sněhová vánice. Důležité bylo, že se na sjezdovkách stále nacházel sníh a sjezdovky byly upraveny.

Lyžařského výcviku se účastnili studenti 2. ročníku. Počet studentů, kteří se chtěli zdokonalit v carvingovém lyžování, byl v letošním roce mnohem vyšší než zájemců o snowbarding. K dispozici byly sjezdovky s různým stupněm obtížnosti Dedovka, Marguška či Laliky.

Ve středu odpoledne jsme společně vyrazili na vrchol Velká Rača 1236 m n. m. Bohužel bylo zamračeno, takže okolní pohoří byla zahalena v mlze obdobně jako v předchozím roce.

Odpolední program byl vyplněn tematickými filmy o carvingovém lyžování a snowboardingu, chování a bezpečnosti na horách nebo přednáškou o první pomoci, kterou velmi zajímavě prezentoval náš lékař.

Předposlední den se konaly závody ve slalomu na lyžích i snowboardu. Všichni měli možnost zúročit to, co se naučili a nebylo toho málo.

Letošní kurz tedy opět proběhl skvěle. Na sjezdovkách byly dobré sněhové podmínky, studenti se zdokonalili v lyžařských či snowboardových dovednostech, po celou dobu pobytu se chovali příkladně a dodržovali pravidla bezpečnosti a chování jak na svahu, tak na chatě, kde jsme byli ubytováni. Doufám, že studenti odjížděli z hor plni elánu a že budou i nadále pokračovat v aktivním přístupu k životu.

Mgr. Karolína Kofránková
kabinet TEV

Fotogalerie