Matematický KLOKAN 2022

V pátek 18. března proběhla mezinárodně koordinovaná soutěž Matematický klokan, které se zúčastnilo na naší škole 31 studentů 1. – 3. ročníků. Možná se ptáte, proč zrovna „klokan?“ Je to velmi jednoduché, soutěž byla vytvořena podle obdobné, která probíhala v Austrálii a spojitost klokana a Austrálie jistě není třeba zdůrazňovat. Účastní se jí miliony žáků a studentů po celém světě od 2. třídy ZŠ až do maturitních ročníků.

Má pouze jedno kolo – v lavici školy daného žáka. Avšak výsledky se pak posílají k celorepublikovému, případně mezinárodnímu srovnání a vítězové bývají odměněni věcnými cenami.

Při srovnání studentů naší školy v kategorii Junior zvítězil bezkonkurenčně student Adam Tomášek z 2.C, o druhé místo se podělili s naprosto shodným počtem bodů Natálie Bortolotti z 1.A, Jakub Slazyk z 1.C. , Matyáš Lukačovič a Eliška Lichá z 1.B. Na třetím místě skončila studentka 2.B Barbora Lachnitová.

Nejlepším řešitelem v kategorii Student byl Luboš Bílovský ze 3.C, na druhém místě skončil Marek Zahumenský ze 3.B a na třetí pozici se stejným počtem bodů byl Vojtěch Vlček a Radovan Hořín ze 3.C.

Vítězům jsme předali drobné odměny, gratulujeme a přejeme dobré nápady pro řešení další netradičních matematických úloh.

Mgr. Miroslava Doleželová
Mgr. Monika Chvostková

Fotogalerie