1. Konference SŠ

V rámci projektu „Bo nám to není jedno!!!“ se dne 9.6.2022 v zasedací místnosti ostravského zastupitelstva na Nové radnici konala historicky první Středoškolská konference, na které se sešli delegáti středních škol z Ostravy.

Naši školu reprezentovali Štěpán Kotala a René Schrom z 1.C.

Konferenci zahájila náměstkyně primátora Mgr. Andrea Hoffmannová, Ph.D., ředitelka SVČ Korunka  a koordinátorka Parlamentu dětí a mládeže města Ostravy (PDMMO) Mgr. Jana Secová a předseda PDMMO David Kaszper.

Významnými hosty byly vedoucí odboru školství a sportu Ing. Sylva Sládečková, MBA a projektový manažer odboru školství Ing. Radmila Karabínová. V úvodu dále proběhlo předání ocenění Skvělý parťák, které PDMMO udělilo Mgr. Janě Secové a Ing. Radmile Karabínové za jejich spolupráci.

Konference se zúčastnilo celkem šestnáct středních škol, jmenovitě: Střední průmyslová škola akademika Heyrovského, Vítkovická střední průmyslová škola, Gymnázium Hladnov, Gymnázium Ostrava – Hrabůvka, Moravskoslezská obchodní akademie, Jazyková škola Hello, Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Střední průmyslová škola Ostrava – Vítkovice, Jazykové gymnázium Pavla Tigrida, Gymnázium Olgy Havlové, Gymnázium Ostrava – Zábřeh, Střední škola společného stravování, Wichterlovo gymnázium, Střední průmyslová škola stavební Ostrava, Obchodní akademie Ostrava – Poruba, Matiční gymnázium a jako host také Parlament dětí a mládeže Krnov.

V dopoledním bloku probíhala diskuze delegátů středních škol s náměstkyní primátora. Témata diskuze byla různorodá, od otázek na vzdělání, školní stravování, cyklodopravu a zastávky MHD až po grafitti či investice města. Nechyběly také dotazy týkající se inkluze, ostravských vod a uplatnění pro mladé lidi.

Delegáti se dále zapojili do diskuze na téma potřeby mladých v Ostravě.

V odpoledním bloku vystoupila na konferenci Ing. Veronika Laryšová z odboru strategického rozvoje, která delegáty seznámila s probíhajícím dotačním programem na revitalizaci veřejného prostoru s názvem Tvoříme prostor!!!

Na závěr konference proběhlo hlasování o Usnesení delegátů SŠ z 1. Konference SŠ v Ostravě. Delegáti Usnesení odsouhlasili a stvrdili podpisem.

Štěpán Kotala, René Schrom, 1.C

Fotogalerie: David Kaszper, předseda Parlamentu dětí a mládeže města Ostravy

Po akci ještě přišlo do školy poděkování předsedy Parlamentu dětí a mládeže:

“Vážené školy,
 moc Vám děkujeme za vyslání delegátů za Vaše školy na 1. SŠ konferenci.
 Budu se těšit na další spolupráci.
Vaši studenti byli skvělí a dobře reprezentovali své školy.
David Kaszper, předseda Parlamentu dětí a mládeže města Ostravy”

1. konference SŠ1. konference SŠ