4. ročníky se loučí – duben 2023

4.A – UČITELKA

„Mezi nejdůležitější ženy v životě se kromě maminek, babiček a dcer se uvádí také učitelka. Je to žena, která v sobě ukrývá dominantní charakter a pro většinu z nás je důležitým aspektem v našem školním životě. Samozřejmě záleží na tom, do jaké míry se toho zhostí. Musím nicméně říct, že učitelky, které nám během střední školy vstoupily do našeho školního života, se tohoto úkolu zhostily opravdu skvěle. Jako první to byla paní učitelka Rotreklová, která nás měla vždy za svoje kočičky, stmelovala nás, bránila nás a celkově byla součásti třídy, kterou takto sbližovala. Ve třetím ročníku si nás převzala paní učitelka Kofránková. Zde se rozjela řada několika školních či mimoškolních výletů, které byly více či méně úspěšné, protože mít za třídní tělocvikářku, není žádná sranda. Ale tak jako nás všechny hromadně naše milovaná třídní dotáhla na Lysou, tak stejně nás přivedla až k maturitě – s drobnými ztrátami po cestě – ale přece. …a my jsme jí za to moc vděčni. Vám oběma děkujeme.“

Vaše 4.A

Žádost o ukončení studia ve 4.B

To je konec!

Již jsme tady čtvrtým rokem a doufáme, že další už nebudou. Zažili jsme spolu spoustu dobrodružství, od adaptačního kurzu, přes epidemii koronaviru až po maturitu. Při naší čtyřleté cestě ke zkoušce dospělosti jsme překonali strastiplné překážky účetnictví a ekonomiky. Překročili jsme široká pole excelovské tabulky a prošli labyrintem SQL databází.

Za celou třídu 4.B Vám pedagogům děkujeme za Vaše 518.3 a omlouváme se za všechny 549, které výrazně překročily stanovenou normu.

Také děkujeme paní třídní Evě Bosové za péči řádného hospodáře a za  plnění obligací vůči naší třídě. Myslíme, že naše znalosti rostly exponenciálně až do nekonečna.

Jsme rádi, že naše curriculum vitae je obohaceno o studium na OA Poruba a naše kapacita našla 100% využití.

Děkujeme a jsme s pozdravem

Vaše 4.B

V Ostravě dne blíže nespecifikovaného

4.C- DĚKUJEME

„Za celou třídu 4.C bychom tímto chtěli poděkovat naší třídní paní učitelce Monice Chvostkové za celé 4 roky, které s námi strávila. Že nám pomáhala a i přes necelá dvě léta na distanční výuce našla způsob, jak s námi komunikovat. Vždy, když kdokoli z nás potřeboval s něčím pomoci, nabídla pomocnou ruku a snažila se udělat vše, co bylo v jejích silách.

Ovšem už od počátku, kdy dostala na starost naši třídu, zjišťovala, že následující léta budou představovat velkou výzvu jak v profesní, tak i v osobní rovině.

Někteří rodiče si už nevěděli rady, byli bezradní a chtěli to se svými potomky vzdát, ale naše třídní učitelka se vzdát odmítla, této výzvy se chopila a i s našimi rodiči se o nás stále stará a pečuje o nás. Dodnes nás zkoušela všemožnými způsoby nasměrovat k odpovědnému a solidnímu přístupu, někdy i v kombinaci s emočně teatrálními vystoupeními. Nesčetněkrát se nám také snažila promluvit do duše, říkala nám: ,,Nekomplikujte si život!“, tuto frázi zcela jistě nezapomene nikdo z nás.

Měla s námi mnoho starostí a zažila nemálo vypětí, nicméně vše naprosto obdivuhodně zvládla, i když to nebylo vždy jednoduché.

Její snažení a s tím související cíl v tomhle okamžiku není zcela u konce, avšak jednoznačně můžeme říci, že udělala takřka vše, co mohla, aby se všichni dostali na správnou cestu a zkoušku dospělosti úspěšně zvládli. Za své počínání si zaslouží obrovskou poklonu.

Zkrátka je jasným důkazem, že být učitelem není jen pouhá práce.

Naše nejmilejší paní učitelko, za Vaši šlechetnost, shovívavost, a především rozhodnutí to nikdy s námi nevzdat, Vám z celého srdce všichni nastotisíckrát děkujeme!“

Vaše 4.C