Akce ke Dni Země na OA Poruba

V měsíci dubnu se naše škola různými způsoby zapojila do aktivit ke Dni Země, který je stanoven na 22. 4. na celém světě. Přihlásili jsme se do celostátní akce Ukliďme Česko pod názvem Ukliďme OA a okolí. Studenti ze třídy 2.A začali úklidem odpadků kolem školy, kdy nasbírali 3 pytle různého odpadu, který průběžně třídili, poté se připojili studenti 1. B v rámci předmětu Biologie a ekologie s vyučující K. Kofránkovou, kteří uklidili prostor kolem budovy jídelny a auly. Dohromady se nasbíralo 6 pytlů různého odpadu, který pak studenti roztřídili do kontejnerů. Mezi nalezenými kuriozitami byla třeba bunda nebo mobil.

Další aktivitou byla úprava školní zahrady se studentkami ze třídy 4. B.

Koordinátor EVVO vyhlásil celoškolní soutěž pro studenty na téma Putování s kapkou vody, kde studenti mohli projevit své umělecké a literární schopnosti.

Naši planetu a zachování lesů pro další generace jsme symbolicky podpořili uspořádáním akce Zelený den pro planetu, kdy učitelé, administrativní pracovníci a studenti přišli do školy v zeleném oblečení nebo alespoň vyjádřili podporu zeleným doplňkem. Zvítězila třída 2. A s třídní učitelkou Petrou Sedlářovou a mezi jednotlivci pak Radim Kučera ze třídy 3. B. Akce byla úspěšná a nejlepší účastníci byli oceněni.

Mgr. J. Dorotíková

Fotogalerie