PRAHA 4. 9. – 6. 9. 2024

Milí čtenáři,

dobrodružství 4. A v Praze bylo plné smíchu, umění, adrenalinu a neuvěřitelných výhledů! Už první den začal zostra – na letní scéně divadla Ungelt jsme zhlédli divadelní grotesku Slepice na zádech, kde v hlavních rolích excelovali Vojtěch Dyk a Tatiana Dyková. Přiznáme se, chvílemi jsme se smáli tak, že by nás slyšeli až na Hradčanech! Příběh byl šílený, ale právě takový zážitek jsme po dlouhé cestě potřebovali.

Ve čtvrtek jsme zamířili do Centra současného umění DOX, kde probíhaly dvě úžasné výstavy.  KAFKAesque nás zavedla do snového světa inspirovaného Kafkovou tvorbou, zatímco Houellebecq! od Adama Štecha zkoumala moderní společnost s ostrým a trefným humorem. Bylo skvělé vidět studenty, jak je tyto výstavy zaujaly.

Po obědě přišel čas na něco akčnějšího – výtvarné umění vystřídala laser game v MERCURII. Studenti se proměnili v neohrožené bojovníky světla a tmy. Běhali, kryli se a stříleli světelnými paprsky. Pojmy jako strategie a taktika nabyly reálných obrysů. Večer náš výlet pokračoval výjezdem lanovkou na Petřín, odkud jsme se prošli kolem strahovského kláštera a Lorety k areálu hradu. Večerní Praha měla úplně jinou atmosféru, kterou jsme si opravdu užili.

Poslední den jsme nahlédli do zákulisí procesu zákonodárného v prostorách Poslanecké sněmovny. Bylo opravdu zajímavé procházet se sály a kuloáry, kde se rozhoduje o naší budoucnosti.

Celý výlet jsme si moc užili a odnášíme si spoustu zážitků, poznání a vzpomínek.

Ing. Petra Sedlářová a Ing. Liběna Krchňáková

Fotogalerie